Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/6 ΣΤΑ ΚΥ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Στηρίζουμε των αγώνα των ιατρών των Κ.Υ. και Π.Ι. της βόρειας Κέρκυρας, ενάντια στην αποδυνάμωση τους, η οποία επιχειρείται από το διοικητή του νοσοκομείου, που πέρα από την παράνομη εφημέρευση στο τμήμα επειγόντων, ζητά πλέον και την μόνιμη πρωινή παρουσία 3 γενικών ιατρών στο Τ.Ε.Π.
Η επιχειρουμένη πράξη πέραν του ότι είναι παράνομη στο σύνολο της, δε λύνει το πρόβλημα στελέχωσης του Τ.Ε.Π., καθώς οι ιατροί δεν έχουν τα προκαθορισμένα από το νόμο κριτήρια για την παρουσία τους σε τμήμα επειγόντων ενός νοσοκομείου, αλλά πλήττει περαιτέρω του υπάρχοντος καθεστώτος τα ΚΥ της βόρεια Κέρκυρας αποδυναμώνοντας τα από το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Ζητάμε την κάλυψη της τρίτης θέσης του οργανογράμματος του νοσοκομείου στο τμήμα επειγόντων αλλά και την επαναφορά των προσληφθέντων στο τμήμα επειγόντων ιατρών στις θέσεις τους ώστε να σταματήσει η αποδυνάμωση των ΚΥ του νησιού. Ζητούμε άμεσα τη στελέχωση των κενών του τμήματος, με επικουρικούς ιατρούς κατάλληλα εκπαιδευμένους στα επείγοντα περιστατικά, ώστε να μην τίθεται θέμα κινδύνου για τους ασθενείς που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων από τις ανακοινωθέντες προ 10ημερου από το ΥΥΚΑ Είναι ζήτημα πρωτεύον για ένα νοσοκομείο να καλύψει το τμήμα επειγόντων του με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό και δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους δεν γίνονται ενέργειες προς αυτό το σκοπό. Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο το διοικητή μόνο για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και αναμένεται να επιδεινωθεί το προσεχές διάστημα.
Θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το διοικητή του νοσοκομείου και το ΔΣ, που παρά την παρουσία ετών στο ίδρυμα δεν αιτήθηκαν ούτε κατάφεραν να στελεχώσουν με επάρκεια το πιο νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου.
Η ΕΓΕΣΥΚ σε συνεργασία μαζί τους θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με κοινωνικούς φορείς και κομματα στην προσπάθεια ανατροπής αυτής της πρακτικής.
Προκηρύσσει για την Τρίτη 17/6/2014  προειδοποιητική πεντάωρη στάση εργασίας στα ΚΥ και τα περιφερικά ιατρεία αναφοράς των ιατρών μελών της, από τις 09:00 έως 14:00 με συγκέντρωση των ιατρών στο ΠΕΔΥ-ΚΥ Αγ.Μάρκου και δημοσιοποίηση των αιτημάτων τους.
Καλεί όλους τους ιατρούς του ΠΕΔΥ πέραν αυτών της βόρειας Κέρκυρας, να συμμετέχουν σε αυτή καθώς η αποσπασματική μετακίνηση ιατρών που επιχειρείται στο βορρά του νησιού, είναι θέμα χρόνου να πλήξει και το κέντρο υγείας Λευκίμμης και ειδικά το ήδη υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ της πόλης της Κέρκυρας.

Αποφασίζουμε επίσης την κίνηση νομικής διαδικασίας για την αυθαίρετη επιβολή περικοπής 5% κατ’ εντολή του διοικητή του ΓΝΚ στις πραγματοποιθείσες εφημερίες του Μαρτίου 2014.

Επιπλέον αποφασίζουμε τη δημοσιοποίηση και κινητοποίηση για την πρόσφατη απόφαση του ΥΥΚΑ να εξαιρέσει το νοσοκομείο της Κέρκυρας (το μόνο στα Ιόνια) από τις άγονες περιοχές στις οποίες δίνονται κίνητρα στους επικουρικούς για κάλυψη των αναγκών (μόρια, τριετή παραμονή κοκ.).

Θεωρούμε απαράδεκτο το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει την de facto απόλυση του 15% των εργαζομένων κάθε υπηρεσίας.

Με βάση τα προβλεπόμενα σχέδια που έχουν διαρρεύσει για πώληση του χώρου του πρώην ψυχιατρείου και κινούμαστε σαν ένωση γιατρών ΕΣΥ με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς της περιοχής ενάντια στο ξεπούλημα ενός από τους ιστορικότερους χώρους της Κέρκυρας.

Καλούμε τα μέλη μας σε γενική συνέλευση στις 19 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 για κλιμάκωση των αγώνων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.