Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Θέμα: Ανακοίνωση/καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας του επιστ. συμβουλίου



Κέρκυρα 20/10/2015

Προς                Επιστημονικό συμβούλιο ΓΝ Κέρκυρας
Κοινοποίηση   Διοικητή ΓΝ Κέρκυρας
Διοίκηση 6ης ΥΠΕ







Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τη στάση του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του ΓΝ Κέρκυρας. Αιτία είναι η αντιδεοντολογική πρακτική του, να λαμβάνει αποφάσεις στο όνομα του συμβουλίου χωρίς να συγκαλεί τα μέλη του συμβουλίου πολύ δε περισσότερο χωρίς καν να τους ενημερώνει.

Η συνέλευση που έλαβε χώρα προ δύο εβδομάδων μετά από δική του πρωτοβουλία αν και παράτυπη δεδομένου ότι γενικές συνελεύσεις καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα, ήταν επιβεβλημένη δεδομένης και της προτροπής της 6ης ΥΠΕ προς όλα τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου να καταθέσουν προτάσεις για τα λειτουργικά προβλήματα του και την επίλυση τους. Προφανώς οι θέσεις που εκφράστηκαν από μεγάλο μέρος παρευρισκομένων  δεν του ήταν αρεστές, έτσι αντί να καταγράψει συνολικά τις θέσεις που εκφράστηκαν και να προχωρήσει σε σύγκληση επιστημονικού συμβουλίου, αποφάσισε να καλέσει εκ νέου σύσκεψη για τον ίδιο λόγο σήμερα.

Καλούμε τον πρόεδρο του Επιστημονικού συμβουλίου να υπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους έχει εκλεγεί το επιστημονικό συμβούλιο, δηλαδή να γνωμοδοτεί στη διοίκηση για την ασφαλή παροχή φροντίδας υγείας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς καθώς και το εκπαιδευτικό έργο στους νέους γιατρούς και όχι να αναλαμβάνει ρόλο συνδικαλιστικού οργάνου.

To ΔΣ της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.