Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου: Μεγάλη επιτυχία της προειδοποιητικής στάσης εργασίας της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας


ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ
email : egesyk2014@gmail.com
τηλ.επικ. 6949023458 / 6947839146

                                                                                                          Κέρκυρα 02/4/2015



            Μεγάλη συμμετοχή είχε η σημερινή στάση εργασίας τα ένωσης γιατρών ΕΣΥ, στο νοσοκομείο και τα ΚΥ της Κέρκυρας. Η επιτυχία αυτή έρχεται να πιστοποιήσει τη θέληση των γιατρών της Κέρκυρας για την αλλαγή της παρούσας υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, και της ανάγκης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη βελτίωσης της κατάστασης στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα κέντρα υγείας του νησιού σταμάτησαν τα περισσότερα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο ισόγειο του κτηρίου και στη συνέχεια γενική συνέλευση.

            Δυστυχώς σε πλήρη αντίθεση ο διοικητής με τον αγώνα των ιατρών, επέλεξε τον δρόμο της αντιπαράθεσης. Η προσωπική επίθεση στον αντιπρόεδρο της ένωσης μας σε τηλεοπτική παρέμβαση του, ως απάντηση στις κινητοποιήσεις αυτές είναι χαρακτηριστική. Επ’ ευκαιρίας θα θυμίσουμε στον διοικητή μας ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι τοποθετημένοι αξιοκρατικά στις θέσεις τους και όχι εξαιτίας της κομματικής τους ταυτότητας. Είναι προφανές ότι οι επιτυχίες που έχει φέρει η δράση της ΕΓΕΣΥΚ το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς πιέσεις για τη προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού τόσο στο τμήμα επειγόντων, όσο και στη νευρολογική και νεφρολογική κλινική και την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου Κέρκυρας σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο στην Αθήνα, ενοχλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Είναι επίσης προφανές ότι μετά από 5 χρόνια διοίκησης που έχει φτάσει το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Κέρκυρας σε τέλμα, ο κομματικά διορισμένος από τη προηγούμενη κυβέρνηση διοικητής, που μέχρι τον περασμένο Γενάρη είχε κάθε πολιτική πρόσβαση για τη διεκδίκηση ιατρικού προσωπικού, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά θυμήθηκε τώρα να καλέσει τους φορείς του νησιού για να διεκδικήσουν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Στην ίδια συνέντευξη απαξίωσε το έργο που προσφέρουν οι ελάχιστοι εναπομείναντες ιατροί στο ΕΣΥ δείχνοντας δημόσια το πραγματικό πρόσωπο της διοίκησης που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια. Μια διοίκηση που μόλις προ διμήνου περιέκοψε ετσιθελικά για δεύτερη φορά μέσα στο 2014, δεδουλευμένες εφημερίες για το μήνα Δεκέμβρη κατά 7,5% με απόφαση της. Εφημερίες που σημειωτέων 4 μήνες μετά δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί.

Ως ένωση γιατρών ΕΣΥ σε συνέλευση μας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας αποφασίσαμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Πάσχα, με νέα 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 16/4 από τις 9 έως τις 11 το πρωί και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με τα ίδια αιτήματα.

Το ΔΣ της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.