Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Οχι στις απολύσεις γενικών ΙατρώνΠρος ΟΕΝΓΕ (υπ’ όψη προέδρου, εκτελεστικής γραμματείας, Γενικού συμβουλίου)
Προς ΕΛΕΓΕΙΑ
Προς ένωση γενικής ιατρικής
Προς Βουλευτές νομού Κέρκυρας

Θέμα: προτεινόμενη τροπολογία YYKA για τη μη μονιμοποίηση-Απόλυση των επιμελητών Β’ Γενικής Ιατρικής

Ως ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θεωρούμε απαράδεκτη την ερχόμενη προς ψήφιση, τροπολογία για την επίλυση του θέματος της μονιμοποίησης των επιμελητών Β που δώθηκε  από το υπ.Υγείας στον ΠΙΣ και παρουσιάστηκε στα ιατρικά ΜΜΕ στις 16/7/2014.

Η τροπολογία αφήνει εκτός μονιμοποίησης την μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ που διορίστηκαν από το 2010 και μετά, δηλαδή τους γενικούς ιατρούς και λύνει τη σύμβαση τους μετά τη λήξη της 5ετούς θητείας στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή (Τους απολύει δηλαδή, χρυσώνοντας το χάπι της απόλυσης με τη δυνατότητα να ξαναζητήσουν μια θέση για άλλα 5 χρόνια).

Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μάλιστα χωρίς καμιά πρόβλεψη για την δημιουργία σχέσεων ιατρού/ασθενούς που είναι απαραίτητη στη ΠΦΥ, καθώς οι ιατροί θα αλλάζουν συνέχεια θέσεις..Επιχειρεί έναν απαράδεκτο διαχωρισμό βάση ιατρικής ειδικότητας σε ένα ζήτημα που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή.

Προσπαθεί να δημιουργήσει ιατρούς 2 ταχυτήτων μέσα στο ΕΣΥ (μόνιμους και με επαναλαμβανόμενες 5ετίες). Δημιουργεί δηλαδή μια γενιά επισφαλώς εργαζομένων ιατρών που ανά 5ετία θα ψάχνουν για μια θέση, αλληλοσπαρασόμενοι μεταξύ τους, χωρίς καμιά δυνατότητα εξέλιξης τους στο σύστημα υγείας. Δημιουργεί επαναλαμβανόμενα κενά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε θέσεις κεντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων.

Ως ένωση ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καλούμε τόσο την ομοσπονδία μας, όσο και τις αντίστοιχες ενώσεις των γενικών ιατρών, να καλέσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, οι οποίες να μετατραπούν σε διαρκείας σε περίπτωση βούλησης της κυβέρνησης για ψήφιση της τροπολογίας που παρουσιάστηκε.
Οι επιμελητές Β γενικοί ιατροί που διορίστηκαν την τελευταία τετραετία αποτελούν την πλειοψηφία ίσως των γενικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μια κινητοποίηση διαρκείας (στην οποία προφανώς θα υπάρξει πλήρης συμμετοχή λόγω του ζητήματος) θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, αλλά είναι και η μόνη εναπομείνασα λύση σε περίπτωση προώθησης της τροπολογίας από την κυβέρνηση.

Καλουμε τέλος τους βουλευτές του νομού να σταθούν απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες διάλυσης του ελάχιστου που έχει απομείνει όρθιο στο ΕΣΥ, δηλαδή την πρωτοβάθμια φροντίδα των αγροτικών και ημιαστικών  περιοχών.

Το Δ.Σ. της ενωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας


Επισυνάπτουμε την προτεινόμενη τροπολογία όπως αυτή είδε το φως της δημοσιότητας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.