Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ

http://egesykerkyra.blogspot.gr/

email : egesyk2014@gmail.com

τηλ.επικ. 6949023458 / 6947839146
Κέρκυρα 02/02/2016

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
1) Με το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μεγάλα βήματα προς την ολοκληρωτική αλλαγή του συστήματος από αναδιανεμητικό που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών σε ανταποδοτικό –κεφαλοποιητικό, συνδέοντας ουσιαστικά το ύψος της σύνταξης με το ύψος των εισφορών που έχει καταβάλει κάποιος. Στην πράξη το σύστημα είναι κατασκευασμένο ώστε το ποσό της σύνταξης να πρέπει να συμπληρώνεται από τον λεγόμενο «τρίτο» πυλώνα, τις ιδιωτικές ασφαλίσεις, που θα είναι και το επόμενο βήμα στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Φαίνεται καθαρά ότι στην χώρα μας με ανεργία σταθερά 30%, μειώσεις μισθών τα τελευταία 5 χρόνια 30-40% και τις αισιόδοξες προβλέψεις να μιλούν για 20 χρόνια στασιμότητα είναι προφανές ότι δεν βγαίνει ασφαλιστικό μόνο με εισφορές εργαζομένων- εργοδοτών παρά με όρους πείνας.
2) Τεράστια τομή είναι και ο υπολογισμός της σύνταξης στο σύνολο του εργασιακού βίο και όχι στα τελευταία χρόνια του εργάσιμου βίου. Αυτό σε συνδιασμό με την καθιέρωση της τεσσερακονταετίας για πλήρη σύνταξη, σε μια κοινωνία που πλήττεται από την ύφεση και την ανεργία θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων θα επανυπολογιστούνν με το νέο τρόπο και η διαφορά που θα προκύψει θα καταβάλλεται ως «προσωπική διαφορά», που θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018 ή όποτε το θελήσει η τρόικα).
3) Στις επικουρικές συντάξεις θα έχουμε άμεσα δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση τους.
4) Δημιουργείται ένα υπερταμείο, γεγονός που θα οδηγήσει όχι μόνο σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων, αλλά και στην εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα κάτω.
5) Η πολύ μεγάλη αύξηση των εισφορών των αυτοπασχολούμεων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι και των αγροτών, στην πραγματικότητα θα είναι μηχανισμός στοχευμένης εξαφάνισης των μικρομεσαίων στρωμάτων. Για πολλούς νέους επιστήμονες η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα σημάνει και την ολοκληρωτική απομάκρυνση από την άσκηση του επαγγέλματος. Στα επόμενα χρόνια μόνο μια μικρή ελίτ θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε επίπεδο φορολογίας και εισφορών. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε μετάλλαξη της γεωγραφίας πολλών επαγγελμάτων ενώ σε ότι αφορά τους γιατρούς θα προωθήσει τάχιστα τη συγκέντρωση σε μεγάλους ιατρικούς ομίλους και διαγνωστικά κέντρα.. 
6) Τέλος τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης συνδέονται με το πρσδόκιμο επιβίωσης και θα αναθεωρούνται κάθε τρία χρόνια, ενώ τίθεται δημοσιονομικός στόχος περιορισμού των συνταξιοδοτικών δαπανών, ώστε να αυξηθούν μόνο κατά 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, ενώ οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξηθεί 70%..
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Eίναι αναγκαίος όσο ποτέ,ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, των άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των συνταξιούχων κόντρα στην πολιτική και τα συμφέροντα της κυβέρνησης,της εργοδοσίας και των δανειστών. 

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        Να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι

·        Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές για σύνταξη και να καταργηθούν εντελώς οι εισφορές για υγεία, πλήρης πρόσβαση όλων σε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τη γενική φορολογία

·        Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση

·        Όλοι οι πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι και άνεργοι να έχουν δωρεάν περίθαλψη από ενα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Αύξηση του κρατικού προυπολογισμού για τη στήριξη του ΕΣΥ. Κίνητρα για τους νέους γιατρούς.

·        Σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους.

·        Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά .

·        Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60έτη ηλικία. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ωρα 10.15Π
ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.