Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση αντιπροσωπείας ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε

 Κέρκυρα 14/5/2015

                   Την 12/5 αντιπροσωπεία της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας μετέβη στην Θεσπρωτία για να συναντήσει την ηγεσία της 6ης Υ.Πε που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Φιλιατών. Στη συνάντηση εκτός της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι διοικητές των νοσοκομείων της Ηπείρου, αρκετοί διευθυντές των μονάδων υγείας ΠΕΔΥ της Ηπείρου ενώ από την Κέρκυρα συμμετείχε ο διευθυντής της μονάδας υγείας ΠΕΔΥ Αγ. Αθανασίου.
Από πλευρά της ένωσης γιατρών ΕΣΥ έγινε εκτενής ενημέρωση σε πολύ καλό κλίμα για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και την υποστελέχωση αλλά και την κακοδιοίκηση των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν η κατάσταση της παιδιατρικής, νευρολογικής και νεφρολογικής κλινικής, αλλά και η υποστελέχωση σε καίρια τμήματα του νοσοκομείου όπως η καρδιολογική και η πνευμονολογική κλινική, αλλά και οι κατάσταση στα τμήματα που υπηρετεί μόνο ένας ή δυο ειδικοί (ΩΡΛ, Νευροχειρουργική κοκ.). Έγινε ενημέρωση για το ζήτημα του μαγνητικού τομογράφου που εδώ και χρόνια αραχνιάζει, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν 2 ιδιωτικοί μαγνητικοί τομογράφοι με τεράστιες απώλειες εξόδων για το δημόσιο σύστημα υγείας. Έγινε ενημέρωση για το γεγονός πως εξαιτίας της κακοδιοίκησης ακόμα και καλά στελεχωμένες κλινικές υπολειτουργούν εξαιτίας της αβουλίας της διοίκησης να προχωρήσει στη συνένωση των 2 παθολογικών κλινικών. Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στο τμήμα επειγόντων με τις μετακινήσεις του εκεί διορισμένου προσωπικού στις κλινικές αλλά και για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα, αλλά και στο πρόσφατο ζήτημα που ανέκυψε πρόσφατα με τη διαχείριση της περιουσίας του πρώην Ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥ του νομού και τη συνεχή προσπάθεια διάλυσης τους από τη παρούσα διοίκηση με τη συνεχόμενη απαξίωση και αποσπάσεις προσωπικού. Έγινε συζήτηση για τη ενεργοποίηση των εφημεριών γενικών ιατρών, ταυτόχρονα με τους γιατρούς των διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο πρώην ΙΚΑ της πόλης, ώστε να εξυπηρετείται η πρωτεύουσα του νησιού και να ανασχεθεί με αυτό τον τρόπο η προσέλευση των ασθενών για απλά προβλήματα στο νοσοκομείο.
                 Δεδομένης της στενότητας του χρόνου, ζητήθηκε επανειλημμένα να γίνει επίσκεψη κλιμακίου της 6ης Υ.Πε. στο ΓΝ Κέρκυρας ώστε να διαπιστωθεί η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας.
                 Από τη πλευρά της διοίκησης της 6ης Υ.Πε έγινε πλήρης καταγραφή των προβλημάτων, ενώ τονίστηκε η βούληση για την ανάπτυξη ανεξάρτητης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αναφέρθηκαν διάφορες λεπτομέρειες για τον τρόπο διοίκησης των ΚΥ από πλευράς της 6ης Υ.Πε. Ο περιφερειάρχης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το ζήτημα της στελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής, όπως η 3μηνη απόσπαση της παιδιάτρου από το ΚΥ Αγ. Αθανασίου λήγει εντός των επόμενων ημερών και απαιτούνται άμεσα δράσεις για τη στελέχωση της κλινικής ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια.



Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.