Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου: Νοσοκομείο Κέρκυρας: η τουριστική περίοδος αυξάνει τον όγκο εργασίας αλλά τα έσοδα... διαφεύγουν

         Καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει, το προσωπικό του νοσοκομείου ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να επιστρατεύσει το “φιλότιμο” για να  ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που και φέτος θα προκύψουν.

            Η χρήση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου από τουρίστες είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια. Το νέο κτήριο σε συνδυασμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών- ποιότητα που οφείλεται στο ζήλο των εργαζομένων- έχει οδηγήσει πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού να προτρέπουν τους πελάτες τους να κάνουν χρήση του δημοσίου συστήματος υγείας.

            Για την αντιμετώπιση αυτής της κατακόρυφης αύξησης της κίνησης στο νοσοκομείο, καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη αύξηση και στο προσωπικό. Έτσι, οι λιγοστοί και ήδη ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι καλούνται να καταναλώσουν και τις τελευταίες παρακαταθήκες δύναμής τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας.

            Το τραγικότερο ίσως όλων είναι ότι οι τουρίστες-χρήστες των υπηρεσιών του Τμήματος Επειγόντων αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα!!! Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς μεγάλη έκπληξη και των ίδιων, είναι εντελώς δωρεάν, όταν αυτές παρέχονται μεταξύ 11μ.μ. και 7π.μ.. καθώς αυτό το χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί γραμματεία στο νοσοκομείο. Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσήλιων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή απώλεια χιλιάδων ευρώ, ποσού που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία όλου του έκτακτου προσωπικού ,που θα έπρεπε να προσλαμβάνεται για να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση.
            Ποιος άραγε ευθύνεται για αυτή την κατάσταση; Ποιες ενέργειες γίνονται ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου; Οι υπεύθυνοι ας σταματήσουν να κρύβονται και ας δώσουν εξηγήσεις..


            Για το ΔΣ της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

ο Πρόεδρος                                                                                         ο Αντιπρόεδρος
     Μαρκάτης Λευτέρης                                                                                Κακαβίτσας Φοίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.